unnamed

Fantastiska, underbara rawfoodbollar som du enkelt gör själv. Det enda du behöver är en matberedare och dina två händer som formar bollarna till valfri storlek.

ca 20 stycken
2,5 dl ekologiska havgregryn
0,5 dl mandelmjöl
10 st urkärnade dadlar
3 msk ekologiskt kallpressad kokosfett*
4 msk ekologisk raw kakao (typ Kung Markatta)
3 msk kaffe

ingrediens att rulla bollarna i:
På bilden har jag använt rödbetspulver för att få den fantastiskt mörkröda färgen (du kan köpa pulvret i min webshop här)
Blåbärspulver, finns att köpa i välsorterad hälsokost.
Kokosflingor

Njut dina bollar till en god kopp te eller kaffe eller bara som de är.

Vill du läsa mer om mina inlägg och få tips om hur man får en stark hälsa, få tips och råd på recept och mycket annat kan du följa min sida på facebook där jag skriver regelbundet, sidan hittar du här:

Du kan också prenumerera på mitt nyhetsbrev genom att fylla i boxen i högermarginalen.

Enjoy.

Ellinor

* Se till att du väljer en kallpressad ekologisk kokosolja av högsta kvalitet eftersom du då får i dig maximalt med näringsämnen i form av bra fetter och antioxidanter. Kokosoljan innehåller både laurin- och monolaurinsyra som hjälper till att få bort skadliga bakterier i mage-tarmkanalen samt stärker upp ditt immunförsvar. Det silverfärgade paketet med kokosfett i livsmedelsaffären innehåller lika mycket processade ämnen som margarin. I min webbshop kan du köpa en riktigt fin kokosolja, klicka här och sök kokosolja.