unnamed-6

Underbara proteinrika pannkakor som är riktigt bra som mellanmål, efterrätt eller som del av en maträtt. Hemligheten är att du tillsätter vita stora bönor. Ingen smak känns dock från bönorna – men du får bra fibrer, protein och mineraler härifrån. Likaså får du bra protein från äggen. Pannkakorna är glutenfria och mjölkfria vilket innebär att även de som har intoleranser kan äta dessa.

Gör så här:

Mixa ihop
150 gr vita bönor på tetrapak
1 dl mandelmjöl
1 msk honung
2 ägg
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk pofiber eller fiberhusk
0,5 dl havremjölk

stek i kokosolja eller smör

Servera med bär, frukt, havregrädde, grädde.

Perfekta pannkakor att lägga i mellanmålslådan till barnen eller dig själv.

Vill du följa mig på facebook där jag regelbundet skriver om recept och ger inspiration inom hälsa och friskare liv samt skriver om olika studier som kommer kan du klicka här. .

Jag finns även på instagram – sök ladenberg_nutrition.

Njut!

Ellinor