unnamed-8

Frukostbröd med mandelmjöl som du enkelt svänger ihop samma morgon. Detta bröd mättar längre tack vare att det innehåll mycket protein (ägg, mandelmjöl) och fett (kokosolja). Perfekt som frukostbröd eller mellanmål. Min favorit är att skiva en avokado eller lägga till ekologiskt nötsmör.

Brödet är mjölkfritt och glutenfritt. Om du vill undvika ägg går det att göra en variant med olivolja istället.

12 frallor

Gör så här:

2 dl mandelmjöl
4 msk linfrön
4 msk solrosfrön
4 msk sesamfrön
4 msk pofiber/fiberhusk (finns ofta i glutenfritt hyllan i livsmedelsbutiker)
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 ägg/alt 1 dl olivolja (om du väljer olivolja lägger du till ytterligare 1 dl mandelmjöl och 1 msk pofiber/fiberhusk)
2 dl sojayoghurt/havreyoghurt
4 msk smält kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda de torra ingredienserna noggrant. Smält kokosoljan och blanda i på slutet tillsammans med ägg/olivolja och valfri yoghurt. Rör om men inte för länge. Forma bollarna till små runda frallor och lägg på smörad/oljad ugnsplåt eller på bakplåtspapper.

Grädda i 15 min.

Njut med valfritt pålägg. 🙂

Följ mig gärna på Facebook där jag regelbundet skriver om tips och råd för friskare livsstil, lämnar recept, kommenterar aktuella händelser och studier inom hälsa, klicka här.

Ellinor