unnamed-2

I vår familj äter vi glutenfritt eftersom vi är glutenkänsliga alla fyra. Utmaningen blir såklart att hitta bra fikabröd som innehåller bra ingredienser och så att vi slipper köpa glutenfria produkter i affären som innehåller mängder med e-ämnen och oftast margariner.

Denna kaka har min dotter Olivia trollat fram från ett annat befintligt recept. Resultatet blev strålande. Du kan göra dessa kakor i två smaksättningar,

– rena kakor med kardemumma
– chokladsmak med kanel

Gör så här:

Rena havrekakor med kardemumma
Blanda de torra ingredienserna direkt i en matberedare:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl majsmjöl
4 dl glutenfria havregryn
1 dl ekologiskt rårörsocker
1,5 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Lägg sedan i 150 gr tärnat kallt smör tillsammans med ett ägg i en matberedare. Mixa degen.

Forma degen till en rulle, låt den vila i bakplåtspapper kallt i kylskåp, minst 30 min.

Skär upp bitar och lägg på bakplåtspapper, grädda i ca 10-15 min i 175 grader.

Chokladkakor med kanel
Gör som ovan men lägg till 2 msk ekologiskt rå kakaopulver
och 2 tsk kanel istället för kardemumma.

Enjoy!

Ellinor & Olivia