Wheat_close-up-1

I förra veckan var jag med i podcast med Hälsosant där jag pratade om Gluten. Jag är helt överöst av mejl och förfrågningar om detta ämne och jag är också väldigt glad för all positiv feedback som jag har fått från er. Kul att ni uppskattar poden! Carolina Werling som driver Hälsosant hörde av sig för några dagar sedan och berättade att det är rekordtrafik på denna podcast vilket gör det extra kul för budskapet behöver komma ut.

Denna vecka är det dags för fortsättningen i poden del 2. Här kommer du till avsnittet direkt:

http://www.halsosant.nu/avsnitt-13/

Kom ihåg att du också kan lyssna på podcast direkt från din telefon – det är jättenkelt.

Så här gör du:

1. Ladda ner appen Podcaster i din telefon från Appstore eller från din android. (appen är lila och vit)
2. Sök efter Hälsosant
3. Klicka in och se innehållet och där hittar du mig.
4. Klicka på ladda ner ”molnet” till höger om avsnittet, nu sparas avsnittet i nedladdade avsnitt.
5. Prenumerera på Hälsosant, kan varmt rekommendera denna podcast, Carolina är enormt duktig och väljer intressanta ämnen om du är intresserad av hälsa.

Här kommer texten från Hälsosant sida.

Ska vi äta gluten? Del 2 – Ellinor Ladenberg
I det här avsnittet fortsätter jag prata med Ellinor Ladenberg från Ladenberg Nutrition om gluten. Har du inte lyssnat på del 1 innan, så gör gärna det först. Där pratade vi om vad gluten är och vad som händer i kroppen när vi äter det. I det här avsnittet tar vi upp vad du kan tänka på om du vill prova på en glutenfri kost under en period eller för gott. Hur vet du om du behöver sluta äta gluten eller vad du ska ersätta med?

Även i det här avsnittet är ljudet dåligt. Jag är mycket ledsen för det. Ellinors ljud är dock prefekt och det är ju det viktigaste.

Det här pratade vi om:

– Borde alla sluta äta gluten? Ellinors svar kanske förvånar dig
– Infertilitet och gluten
– Går man miste om näringsämnen när man slutar med gluten och vad ska man äta istället?
– Vad finns gluten i?
– Hur är det med havre egentligen?
– Att tänka på när du väljer glutenfria produkter
– Ellinors uppmaning till livsmedelsföretagen
– Hur ska man tänka när det står ”spår av gluten”?
– Skillnaden på utvecklad eller genetisk känslighet mot mjölkprodukter och hur du kanske kan börja tåla laktos igen när du slutar med gluten (!)
– Tunntarmsslemhinnan reparerar sig på 3-7 dagar
– Vad folk har för problem som kommer till Ellinor

Ps. Vill du vara med och sprida budskapet, lämna gärna en recension på iTunes Det hjälper andra människor att hitta till podden <3 Ha en fin dag! Ellinor