Det är skönt att skämma bort sig själv emellanåt. Idag var jag på min favoritsalong Hudvis här i Linköping där min goda vän Heléne Nyqvist Widén arbetar. Heléne är inte bara en god vän utan en otrolig professionell hudterapeut med känsla för nya behandlingar och som hela tänker holistiskt.  Eftersom jag arbetar med funtionsmedicin och näring så är våra diskussioner som ni förstår livliga och rör sig mycket kring livsstil 🙂

Jag går till Heléne en gång i kvartalet för olika ansiktsbehandlingar och de senaste två gångerna har jag testat en helt ny föryngringsmetod för huden som heter Dermapen.

Dermapen är som en slags nålpenna som man med korta dragningar drar på huden. Man kan göra detta med olika slags intensitet. Jag själv har valt en behandling som heter Lift and Glow som ska ha en föryngrande och uppstramande effekt på huden. Jag börjar märka ålderstecken i min hy (vilket är helt naturligt när man är 40+) men visst är det skönt när man kan få boosta sig och får en föryngrande känsla. Dermapen är helt fantastiskt efter vad jag har märkt nu efter bara 2 gånger. Jag har gjort behandlingarna med 3 månaders mellanrum och ska köra nästa omgång i maj.

Så vilken effekt får den här Dermapen-behandlingen på huden?
Pennan innehåller 12 sterila engångsnålar som gör som stimulerar till nyproduktion av naturligt kollagen. Kollagen är ett ämne som vi bildar naturligt i kroppen och vi kan också få i oss kollagen genom kosten (benbuljong, fiskben, kycklingbrosk t ex). Kollagenproduktionen sänks efter 40 år och det är en anledning till att vi börjar märka mer synbara ålderstecken.

Dermapennålarna orsakar inte något stort trauma på huden utan är ändå relativt skonsam. (Jag kunde t ex gå på möte helt efter behandlingen utan att vara röd alls…)

Tänkte jag skulle visa lite bilder på hur det såg ut idag hos Heléne.

det gör lite ont-skönt när pennan dras över huden, dock ingenting som jag upplevde som obehagligt…

Här ser man att huden blir röd och rodnar av pennan, men detta lägger sig snabbt.

En ismask gör också att hela huden lugnar sig och blir mindre röd och blir ordentligt återfuktad. Jag kände mig lite grann som Hannibal Lector i Lammen tystnar…..

Heléne la också på en syra som sticker och svider lite men som också ska ha en reparerande effekt. Jag känner mig trygg i hennes händer och slappnar av. Efter porrengöringen och nålsticken så kan jag nu bara njuta. Nu ikväll känns huden helt fantastisk även om resultatet kommer successivt efter ett par behandlingar. Jag tycker dock att jag märkte resultat efter enbart en behandling. Huden känns fylligare och fastare.

Efter behandlingen ser det ut så här (osminkad). På Hudvis jobbar även duktiga hudterapeuterna Johanna och Jenny som även dem gör denna behandling.

Näring för huden
Jag får många frågor om vad man kan tänka på för att ge sin hud näring. Huden är ju kroppens största organ och den är extremt beroende av näring och hur din inre biokemi fungerar. Har vi t ex störningar i mage-tarm så syns det i huden. Huden tappar lyster, blir glåmigare och vi märker det på eksem, finnar och en avsaknad av glow.

Huden är beroende av bra makronäringsämnen som fettsyror, hälsosamma kolhydrater och proteiner, vitaminer och mineraler och vätska! Huden mår även bra av torrborstas, svettas, få frisk luft varje dag och en bra syresättning d v s hur vi andas.

Några kosttillskott som jag rekommenderar och äter själv för huden är:

Lipolar Balans en fettsyra från Alpha Plus som innehåller både omega 3, jättenattljusolja, K2 och D-vitamin. Jag tar 2 tsk per dag och fördelen är att hela familjen kan äta av den. Förvara den i kylskåp. Jag har provat många olika fettsyror genom åren men Lipolar Balans är min absoluta favorit eftersom den innehåller en bra kombination av både omega 3 och omega 6 (jättnattljusolja). Jättenattljusoljan kompletterar omegan 3 mycket bra eftersom den är mycket hälsosam och antiinflammatorisk och bra får både hud och hormonbalans. Du hittar den i min webbshop här. 

Hair Nutrients, ett B-vitaminkomplex med samtliga B-vitaminer, A-vitamin, Zink, C-vitamin, Mangan. Hair Nutrients ger förutom fina resultat på huden, (lindrar acne, ger en större lyster och ger huden näring) också fina resultat på både naglar och hår. Jag kan varmt rekommendera den! En bra dos är 2 tabletter per dag. Här hittar du den. 

Ultra Flora Plus, en probiotika där varje kapsel innehåller 25 miljarder mjölksyrabakterier, med 2 aktiva bakteriestammar lactobacillus acidophilus NCFM och bifidobacterium lactis Bi-07. Den har flera goda dokumenterade effekter och stammarna kommer ner till tjocktarmen och förbi magsäcken sura pH-värde. Många har en helt undermålig tarmflora idag, många har ätit flera antibiotikakurer som tar död på många av våra hälsosamma bakterier och behöver ett tillskott av en högklassig probiotika, denna är perfekt! Här hittar du den.

Kosten
Kosten är otroligt viktig för huden. Rätt näring och fina fetter är avgörande för resultatet samt hur din matsmältning fungerar. I min bok Friskare Liv med rätt mat har du massor med recept som just ger dig en snyggare hy och ett friskare liv.

Läs mer om boken och du kan beställa den enkelt i min webshop här. 

Några röster om boken:

“jag är full av beundran över din fantastiskt vackra bok. Jag själv är en riktig boknörd som fullkomligt älskar böcker, har gjort det hela mitt liv och din bok kan jag lägga närmast mitt hjärta.
Du ger på ett så enkelt och överskådligt sätt så många verktyg för ett friskare liv. Jag skulle vilja skicka med den här boken i händerna på mina klienter när de går från mig helt enkelt, jag kommer verkligen att rekommendera den.
Den behövs Jag kan förstå att det ligger oerhört mycket tid och jobb bakom ditt bokprojekt. Jag önskar dig verkligen framgång och lycka med din bok från hela mitt hjärta ser fram emot att läsa din näst bok”

 

“Vilken bok! Vilka bilder! Vilken inspiration! Detta är världsklass!”

“Hej Wonderwoman!
Handen på hjärtat. Superfin och välkomponerad bok med inslag av krispighet och fräschör! Inbjuder till att vilja göra hälsosamma val i vardagen. Grymt jobbat!”

“Nu är boken full med post-it sticks, bara måste prova många av recepten! Underbart!”

“Jag är kär i boken!”

“Jag gillar boken! Hade kokade kidneyböner i kylen så jag gjorde chili sin carne igår. Blev toppen! Idag har jag gjort Ellies regnbågssallad.Tycker du har fått med massor av bra saker och jag ser fram emot att testa fler recept. Känner mig otroligt inspirerad. Otroligt bra jobbat och som jag förstår är det många som vill ha boken. Du förtjänar all lycka och framgång!”

“Äntligen kom din bok och den motsvarade inte bara förväntningarna – den överträffade dem. Tack!”

Andra bloggtips
Lite andra bloggtips till dig som också har betydelse för huden är:

Mina bästa vänner bakterierna – en blogg om vårt mikrobiom och vår tarmflora
Varför mår så många dåligt av gluten? – en blogg om gluten, sädeslag och vår hälsa

Följ mig gärna genom att skriva upp dig på nyhetsbrevet som skickas ut med jämna mellanrum, du hittar formuläret till höger på denna sida.

Följ mig gärna på Facebook eller Instagram (ladenberg_nutrition) där jag regelbundet förkovrar mig i hälsa och inspirerar till ett större välmående och hälsosam livsstil.

Önskar dig allt gott.

Ellinor