Upplever du mycket stress i ditt liv och vill du ha verktyg och kunskap för att hitta en större balans mellan arbete och privatliv? Känner du en frustration över att du vill ha en förändring i din livsstil men vet inte vart du ska börja? Känner du dig redo att börja ta tag i ditt liv? Då är denna kurs för dig!

Under 2019, så kommer denna kurs att vara öppen och erbjudas till en begränsad grupp på 10-12 personer centralt i Linköping.

Datumen för träffarna är:
Fredag 1 februari       Träff nr 1, kl 13.30-15.30
Fredag 1 mars            Träff nr 2, kl 13.30-15.30
Fredag 12 april           Träff nr 3, kl 13.30-15.30
Fredag 10 maj            Träff nr 4, kl 13.30-15.30
Lördag 15 juni            Träff nr 5, kl 13.30-15.30

Syfte:
Du kommer att få ökad kunskap om hur hjärnan och kroppen fungerar och hur du kan optimera den genom att öka fokus och flow och få en högre effektivitet och minskad stress. Du kommer att få redskap och kunskap till att hitta en långsiktig hälsosam livsstil på ett inspirerande sätt genom att jobba i grupp.

Målgrupp:
Alla som upplever stress och har ett krävande jobb som stundtals innebär hög arbetsbelastning. Alla som vill hitta en hållbarhet i sin livsstil där vi ser över balansen mellan arbete och privatliv. Att du själv vill ha en förändring är avgörande annars kan vi inte få några goda resultat.

Obs, är du sjukskriven för utbrändhet så är inte detta program rätt för dig.

Innehåll
Träffarna bygger på kunskap, neuroledarskap, inspiration, coaching och beprövad erfarenhet och personlig erfarenhet av Ellinor Ladenberg från Ladenberg Nutrition.

Träffarna handlar om hur du optimerar din prestation med hälsan i fokus och hur du kan tänka kring rörelse, kost, återhämtning. Träffarna tar upp bakgrund kring hur kroppen och hur hjärnan fungerar.

Träff 1: Orientering – nuläge. Kunskap om hjärnan. Nycklar till att hitta en balans mellan prestation och återhämtning för att hitta fokus och flow. Skapa vanor, rutiner och få en lugn mental status.
Träff 2: Kosten, hur kommer vi igång och vad ska vi äta? Hitta ditt varför.
Träff 3: Rörelse och träning, hur kommer vi igång? Hitta ditt varför.
Träff 4: Återhämtning, stress och sömn. Hur fungerar kroppen? Meditationsövningar. Hitta ditt varför.
Träff 5: Återknytning och sammanfattning. Orientering – nuläge. Vad har vi lärt oss? Hur får vi en hållbarhet i våra livsstilsförändringar?

Mer om programmet:
Träffarna är inspirerande och utan pekpinnar. Konkreta tips varvas med teori och praktiska exempel inom stresshantering, träning, kost och återhämtning. Vi delar erfarenheter med varandra och peppar varandra genom en öppen och ärlig dialog.

Deltagarna får material som innehåller inspiration, kunskap och uppgifter från Ladenberg Nutrition efter varje träff.

I början och i slutet av varje kurs fyller deltagaren i en omfattande hälsodeklaration för att se hur förändringar har skett under programmets gång. Kursledaren lämnar en personlig feedback till deltagarna om vilka förändringar som skett i slutet av kursen.

Pris:
4 995 kr per person

Friskvårdsbidrag från jobbet går att använda till detta.

Betalning sker inom 10 dagar efter påbörjad kurs. Vid behov kan betalning delas upp så att 50 % betalas vid kursstart och resterande 50 % betalas i april 2019.

I priset ingår:
-10 timmars gruppcoaching under 5 månader med erfaren lärare och terapeut
-Screening av hälsodeklaration före och efter kursstart.
-Boken Friskare Liv med rätt mat (värde 300 kr)
-Kompendier med information och övningar till varje träff.
-Te, frukt och nötter serveras vid varje träff.

Din insats:
-Du behöver vilja ha en förändring i ditt liv och vara motiverad till att genomföra den.
-Du behöver lägga ner tid på övningar och uppgifter mellan kurstillfällena.

Du får:
-Inspiration och ny kunskap inom hälsa som hjälper dig att genomföra dina förändringar och du får en långsiktighet i din livsstilsförändring.
-Gruppgemenskap, stöttning och peppning.

Vid sjukdom
Utebliven närvaro från träffarna p g a sjukdom eller andra händelser kan tyvärr inte återbetalas. Material och uppgifter skickas från kursledaren till kursdeltagaren via e-post.

Anmälan till gruppen
Ansökan om plats och anmälan via e-post till ellinor@ladenberg.se senast 20 januari 2019. Berätta vilken kurs du vill gå och skriv några rader om dig själv och varför du vill gå kursen. Kursledaren återkommer med besked inom 24 timmar.

Platserna är begränsade till högst 12 personer.

Varmt välkommen! Hoppas att vi ses.

I kraft och hälsa

Ellinor