Snart står 2019 för dörren.
Någonting som jag alltid brukar göra när det närmar sig ett nytt år är att göra bokslut. Jag har för vana att sätta mål och driva mig mot dessa. Men vad var det egentligen som hände under 2018? Jag har åstadkommit massor med saker, fått nya kunder, haft mer föreläsningar än tidigare år och också kommit vidare i arbetet med mina gruppcoachingsklienter, vilket har varit väldigt kul.

Jag sätter mål inom tre ramar:
*Personliga mål
*Företagsmål
*Utbildningsmål

I mina företagsmål för 2018 hade jag alldeles för många mål, jag hade några mål som jag nådde och några som jag inte nådde. Två mål som jag satte i slutet av 2017 och som jag nådde under 2018 innebar inte en ökad lycka utan enbart två lärdomar av att detta vill jag inte göra igen. Och precis så kan det vara med mål. Vi tror att målet ska vara lösningen på det vi söker, men i själva verket blev upplevelsen en annan.

Inför 2019 kommer mina mål att se helt annorlunda ut mot 2018. I företagsmålet har jag enbart två mål som jag ska jobba mot, istället för 7 mot tidigare år. Två mål som jag vill sätta fokus på och som jag verkligen har fått känna in att de är rätt under hela hösten. Less is more. Att skala ner och hitta det som är absolut viktigast blir alltmer viktigt för mig också i mitt målsättande.

I mina personliga mål anger jag vad jag vill utveckla för egenskaper hos mig själv men också hur mina andra områden ska fungera: livet med familjen, relationen med barnen och mannen,   träningsmål, hur mycket tid för återhämtning jag behöver och vad som ger mig mer glädje i livet. Jag har också ett område som jag kallar för energi – hur ska jag höja min energi? Behöver jag träffa vissa människor lite mer eller mindre? Vad vill jag ge till mig själv.

För att jag ska kunna orka ge så mycket till min omgivning: familj, man, barn, vänner, kollegor, elever, publik så måste jag fokusera på det som stärker mig.

Två citat som jag kommer att ta med mig under året är:

Friska människor förändrar världen. 

If it’s not a Hell Yeah!, it’s a no

Så om du inte har satt dig ner än och funderat på hur ditt 2019 ska bli, så gör det nu. För det som vi visualiserar och det som vi fokuserar på det växer. Och om du vill göra någonting som du har funderat på under 2019 så har du chansen. Allting är möjligt. Och vi klarar mer än vad vi tror. Om bara vi återhämtar oss ordentligt.

Gott Nytt år från mig.

I hälsa och kraft

Ellinor