Företag

Tjänster som jag kan erbjuda:

 

 • Föreläsningar inom hälsa, livsstil, stress, träning m m
 • Undervisning näringslära/idrottsnutrition på professionell nivå
 • Friskvårdskoncept för din personal
 • Kundevent inom hälsa, mat, friskvård
 • Utveckling av menyer – restauranger
 • Utveckling av produkter – produktutveckling hälsa
 • Coaching för nyckelpersoner inom företaget
 • Temagrupper viktminskning, livsstilsförändring inom företaget
 • Mentorskap och coaching för terapeuter som vill växa i sitt företag
 • Utbildning inom blogg, sociala medier, nyhetsbrev för företagare som vill komma igång att blogga och skicka ut nyhetsbrev

Satsa på hälsa och få lönsamhet i företaget

Ditt företag är unikt liksom dina anställda. Så är också mina uppdrag. Jag skräddarsyr alltid mina uppdrag och anpassar mig till de som lyssnar.

Att satsa på hälsa är ur ett företagsekonomiskt perspektiv mycket lönsamt. Allt fler företag har börjat inse vikten av att de anställda ska må bra. De är de preventiva, förebyggande hälsoåtgärderna som man kan arbeta med som sparar miljontals kronor varje år.

Ladenberg Nutrition kan bli er hälsopartner och erbjuda er hälsopaket utifrån helt skräddarsydda lösningar. Antingen genom specifika föreläsningar eller uppdrag eller helt hälsokoncept enligt förslaget nedan :

Välj mellan 3 olika paket:

Bronspaket

1 st föreläsning
 • Inspiration för friskare livsstil

Silverpaket

3 st föreläsningar
 • Inspiration för friskare livsstil
 • Maten och supermaten som ger dig energi
 • Blodsockerbalans – den bästa investeringen för din hälsa

Guldpaket

4 st föreläsningar
 • Inspiration för friskare livsstil
 • Maten som ger dig energi
 • Blodsockerbalans – undvik konflikter och få mer energi
 • Mindre stress och djupare sömn – de bästa råden för stresshantering

Priser:

Konsultarvode: 1 200 kr per timme exkl moms
Föreläsningar: enligt offert.
Hälsocoaching per person: Enligt offert.
Tillkommer: resekostnader beroende på geografiskt läge

Nedan finner ni ytterligare förslag på föreläsningar för företag, kommuner, organisationer

Mitt bästa jag!

Kroppens naturliga tillstånd är att vara frisk. För att uppnå det behöver vi tillföra kroppen rätt näring, rätt tankar och fysisk aktivitet. Hur kan man ”boosta” kroppen på rätt sätt och undvika alla energitjuvar? En inspirerande föreläsning som ger pepptalk till de anställa att börja leva mer hälsosamt.

Hållbart högpresterande

Föreläsningen tar upp bakgrund kring stressens biverkningar och vår kropp.
Känna igen tidiga signaler på stress.
Hur kan man komma tillrätta med stress på både invidid- och företagsbasis?
Hur optimerar man hjärnan? Konkreta tips och råd.
Hur får man in träningen i en fullspäckad vardag?
Hur kan man arbeta med sin återhämtning i en fullspäckad vardag?

Maten som ger dig energi

Kunskap om varför du ska äta på ett visst sätt, vi går igenom bra exempel på kolhydrater, fetter och proteiner och förklarar vad dessa näringsämnen gör för kroppen. Inspirerande föreläsning som ger lust till förändring.

Supermat – vägen till ett friskare liv

Uppföljning av föreläsningen Maten som ger dig energi. Lär dig att hitta kroppens egen läkeförmåga, öka ditt välbefinnande, förebygg sjukdomar och förstå hur supermaten agerar med din egen kropp.

Näring för kropp och knopp

En föreläsning som ger dig insikter om hur viktigt sambandet är mellan din kropp och ditt psyke. Vi går igenom och testar om du är vänster- eller högerdominant i din hjärna, du får de viktigaste redskapen för att jobba med en stabil hjärna och vilka näringsämnen hjärnan behöver. Du får också tips och råd om hur du konkret kan höja din energi. Kropp och själ är nära sammanlänkande och här pratar vi om dessa samband.

Blodsockret i balans!

Föreläsning som förklarar hur blodsockret fungerar och varför det är så viktigt att du håller det stabilt. Praktiska exempel och förslag på upplägg för hur du själv kan tänka kring detta oerhört viktiga ämne.

Sömn och stresshantering

Sömnen är fundamental och det är under sömnen som organen reparerar sig och kroppen får återhämtning för att klara av vårt intensiva liv. Hur kan du förbättra din sömn? Hur kan du med enkla tekniker förstå ditt nervsystem så att du vet när det är dags att stressa ned? En föreläsning om den viktiga återhämtningen och den mentala balansen.

Vägen till mindre stress och bättre sömn

Lär dig förstå hur kroppen och nervsystemet samverkar. Få tips på konkreta övningar och näringsämnen som hjälper dig till bättre balans och ett mer avkopplat sinne.

Bygg din karriär med hälsa som grund

Hur du lyckas åstadkomma rätt saker med rätt fokus och bibehåller en strålande hälsa som ledare. Som ledare är du en förebild för din personal. Du ska också orka driva, engagera dig och bibehålla energi och fokus. Hur tar du hand om dig? Hur kan du hitta balansen och kreativiteten med hjälp av en strålande hälsa? Passar ledare och chefer med hög arbetsbelastning och personalansvar. Här kan du läsa mer.

Bibehåll en strålande hälsa och få de bästa tipsen för ditt affärsresande

Målgrupp: Affärsresenärer som tillbringar många timmar på flyg/tåg över hela världen. Vi går igenom de bästa knepen för att mildra jetlag, kunna känna dig fräsch och vilken mat du ska äta för att hålla dig pigg och hur du bibehåller din hälsa även om det är mycket representationsmiddagar. Föreläsningen kan även hållas på engelska

Övervikt och diabetes

Diabetes typ 2 är en av alla sjukdomar som sprider sig snabbt. Vad är rätt kost och rätt livsstil för att gå ner i vikt och undvika diabetes och för att stabilsera blodsockret? Vilka näringsämnen och mineraler kan hjälpa dig att stilla sötsuget och få en sund livsstil? Hur kan du börja med träning? Inspirerande start för dig som behöver gå ner i och som har fått eller ligger i riskzonen för diabetes typ 2.

Kvinnor och hormonbalans

Kvinnans hormoner ändras mycket under en livstid. Lär dig att förstå dina egna hormoner och få knepen att själva balansera upp hur du mår. Inspirerande skräddarsydd förläsning om kvinnliga hormoner.

Rawfoodevent

Ladenberg Nutrition lagar rawfood och berättar om maten. Passar utmärkt till ett kundevent, en kickoff, en inspirationsträff o s v. Läs mer om detta här.

Kost och idrottande ungdomar

Innehåll: Ellinor Ladenberg går igenom vilka näringsämnen som är livsviktiga för barnen i deras kroppsliga utveckling samt vad och hur idrottande ungdomar och barn behöver äta för att orka prestera på både träning och tävling.

En föreläsning som passar både barn, ungdomar och vuxna på ett lättsamt och inspirerat sätt.

Individuell coaching för nyckelpersoner

Individuell coaching via telefon/skype samt i den mån det geografiska läget tillåter, fysisk träff.

Tillsammans med Ladenberg Nutrition får den anställde en individuellt utformad hälsoplan som vi jobbar med under perioden. Den anställde fyller i en grundlig hälsodeklaration och fyller också i en kostdagbok innan besöket. Avgörande faktorer för att lyckas är en realistisk målsättning, genomtänkt hälsoplan, kunskap samt motivation.
Mötena kan t ex handla om:

– Livstilsförändring
– Kostrådgivning
– Stresshantering och sömnförbättring

Avslutning på hälsosatsningen

Under den sista träffen så avrundar vi och sammanfattar vad personalen lärt sig och pratar om de viktigaste lärdomarna.

Nu ska er personal vara fylld av kunskap, inspiration och vara mer än redo för att göra de hälsosamma förändringarna som behövs för en friskare livsstil. Har personalen lyssnat på flera föreläsningar finns möjlighet att få ett personligt friskvårdsdiplom från Ladenberg Nutrition.

Mätbarhet och avslutning på hälsosatsningen

För dig som företag är det viktigt att kunna mäta din hälsosatsning så att det ger den avkastning du önskar. Om Ladenberg Nutrition håller flera föreläsningar/temagrupper o s v så kan gratisverktyg och frågor för kartläggning av digital hälsoutvärdering tillhandahållas.

Den digitala undersökningen av de anställda görs då innan samarbetet startar och sker sedan vid samarbetets slut. Uppdragsgivaren ser då resultatet efter investeringen och kan visa upp detta för styrelse, ledningsgrupp o s v. Arbetsgivaren gör själv undersökningen och analysen med hjälp av frågor och gratisverktyg via digitalt system som tillhandahålls av Ladenberg Nutrition.

Önskas hjälp med insamling av data och sammanställande analys kan Ladenberg Nutrition ombesörja detta mot en extra kostnad.

Om Ellinor

Ellinor Ladenberg är utbildad inom näringslära, med inriktning på klinisk nutrition, näringsmedicin och funktionsmedicin i Sverige och USA. Hon arbetar med företag som föreläsare, hälsoinspiratör, som utbildare för professionella inom hälsa och som frilansande konsult.

Uppdragsgivare

Nyhetsbrev

Ladenberg Nutrition på Facebook

Ladenberg Nutrition på Instagram