Om Ellinor

Välkommen till min sida.

foto: Lena Holmgren

Vad roligt att du har hittat hit!

Jag heter Ellinor Ladenberg och jag älskar att cykla! Jag  jobbar som föreläsare, skribent, rådgivare, författare och coach i stressmanagement, näring, kost, livsstil för företag och organisationer samt för privatpersoner.

Jag vill väcka gnistan till att ta steget till en inspirerande livsstil för dig som ledare, anställd eller för dig som privatperson. Jag är utbildad inom neuroledarskap, klinisk nutrition, funktionsmedicin och näringslära med ett holistiskt perspektiv på hälsa i både Sverige och USA.

För mig är hälsa balans. Balans mellan både kost, rörelse, tankar, känslor, mental styrka, återhämtning, sömn, glädje och njutning.

Min egen bakgrund
Som ung hade jag många problem med hälsan med alltifrån svåra eksem och svår acne. Det var där mitt intresse för hälsa och den egna kroppen väcktes. Jag har också upplevt hur det är att arbeta med mycket hög stressnivå under många år och detta har gjort att mitt intresse för stress, hjärnan och återhämtning är väldigt genuint rotad.

För dig som vill anlita mig för företagstjänster:
Jag arbetar både med långsiktiga- och kortsiktiga program inom företagshälsovård och för att få ditt företags viktigaste resurs – personalen – att blomstra av hälsa. Du kan boka in mig som föreläsare, inspiratör, utbildare inom stressmanagement, livsstilsförändring, beteendeförändring, kost, träning m m. Läs mer här. 

För dig som vill anlita mig för privata tjänster:
I privata konsultationer arbetar jag med näringsterapi via skype utifrån hela Sverige. Jag kan hjälpa dig att komma tillrätta med obalanser och näringsbrister och kan även jobba med hormonella störningar. Kroppen och psyket är väldigt nära sammankopplat och jag arbetar alltid holistiskt. Läs mer här.

Kontakt och information

ellinor@ladenberg.se
BG:823-5111
Org. nr:559012-2874
Ladenberg Nutrition AB finns i Linköping

Jag är medlem i Näringsmedicinska Terapeutförbundet och försäkrad därigenom.

Jag är medlem i Sveriges Talarförbund. Läs mer här.

 

Beskriv dig själv med fem ord
Nyfiken, passionerad, generös, kunskapstörstande, livsnjutare

Min bakgrund
Näringsterapeut, föreläsare, författare, yogafantast, Frankrikeälskare

Utbildning
*Näringsterapeut, Näringsmedicinska skolan
*Neuroledarskap, Institute for Neuroleadership i New York
*Institute for Functional Medicine  i USA: Metabolism of cells, Food as medicine, Genetics, Sleep, Movement, Restoration, Integrative nutrition and Functional Medicine, Autoimmunity, The Microbiome m m löpande under flera år
*Athletic Nutrition Performance, Pauluns
*Interationellt certifierad glutenterapeut, Dr Tom o Bryan.
*DNA och genteknik och certifierad inom gentester, Nordic Laboratories
*Coachande ledarskapskurser löpande
* Kontinuerlig vidareutbildning inom funktionsmedicin och näringsmedicin 1-2 månader varje år sedan 2012.

Annan utbildning
*Marknadsekonom med internationell  inriktning, Stockholms Universitet IIU
*Ytterligare högskolekurser inom kommuniktation, psykologi, beteendevetenskap, ledarskap, entreprenörskap, projektledning
*Skrivarutbildning och kreativt skrivande, Jakobsbergs Folkhögskola
*Yoga löpande kurser under flera år, både yin- och ashthangayoga
*Mindfullnesskurser löpande under flera år
*Massor med andra kurser och utbildningar som inte nämns här

Kuriosa

Att våga är att kasta sig ut i det okända. Jag älskar utmaningar. Jag älskar människor.

När man stänger en dörr så öppnas en ny. Ingenting är konstant. Livet är förändring. Jag älskar lugnet. Jag älskar pulsen. Lika mycket storstad som landsbygd. Något av de egenskaper jag beundrar mest hos människor är de som vågar vara rebeller. Som går sin egen väg. No matter what.

 

Samarbeten

Alpha Plus
Alpha Plus utvecklar och distribuerar högkvalitativa kosttillskott via terapeuter, hälsofackhandel och e-handel. Tillsammans med framstående samarbetsparters förser de terapeuter och den svenska hälsofackhandeln med produkter av premiumkvalitet. Forskning och utveckling av nya produkter är en integrerad del av deras verksamhet.

http://www.alpha-plus.se

Springtime travel

Under våren 2018 åker jag för första gången med som föreläsare och workshophållare inom området energi, kost och stressmanagement till Portugal. Springtime Travel har Nordens största utbud av träningsresor och det finns något för alla. https://springtime.se

 

Hudvis i Linköping

En oas för ditt välmående med inriktningar på hudvård, massage, yoga, ayurvedayoga, osteopati. Du hittar länken till Hudvis här http://www.hudvis.se/

 

 

Bergkvists Massage & Friskvårdsutbildningar
Från hösten 2014 har jag fått uppdraget att ansvara för kost- och näringsutbildningen för den välrenommerade PT-utbildningen som är är EFHA krediterad och för den populära 2-åriga Yrkesutbildningen inom Friskvård. Det är grundläggande näringslära samt vitamin- och minerallära samt idrottsnutrition som jag lär ut här.  Jag är också huvudlärare och kursansvarig för den nya utbildningen till kost- och näringsrådgivare på Bergqvist som pågår under 10 dagar. Länk till Bergkvists.

 

 

Ellinor Ladenberg

Ellinor är utbildad inom Näringsmedicin och Neuroledarskap med inriktning på funktions-medicin och hjärnan. Hon arbetar med företag som föreläsare och som utbildare inom hälsa för professionella.

Uppdragsgivare

Nyhetsbrev

Ladenberg Nutrition på Facebook

Ladenberg Nutrition på Instagram