Om Ellinor

Välkommen till min sida.

 

Jag heter Ellinor Ladenberg och jobbar som föreläsare, skribent, rådgivare, författare och coach i stressmanagement, näring, kost, livsstil för företag och organisationer samt för privatpersoner. Min bas är i Linköping men jag reser över hela landet för olika typer av uppdrag.

Jag vill väcka gnistan till att ta steget till en inspirerande livsstil för dig som ledare, anställd eller för dig som privatperson. Jag är utbildad inom neuroledarskap, klinisk nutrition, funktionsmedicin och näringslära med ett holistiskt perspektiv på hälsa i både Sverige och USA.

 För mig är hälsa balans. Balans mellan både kost, rörelse, tankar, känslor, mental styrka, återhämtning, sömn, glädje och njutning.

Min egen bakgrund
Som ung hade jag många problem med hälsan med alltifrån svåra eksem och svår acne. Det var där mitt intresse för hälsa och den egna kroppen väcktes. Jag har också upplevt hur det är att arbeta med mycket hög stressnivå under många år och detta har gjort att mitt intresse för stress, hjärnan och återhämtning är väldigt genuint rotad.

 Det är finns ett stort behov av sådana här tjänster så idag arbetar jag 100% inom hälsa med mitt egna företag Ladenberg Nutrition AB. Min tid fördelas mest inom konsult-, skribent, företagsuppdrag och en mindre del till privata konsultationer.

 
För dig som vill anlita mig för företagstjänster:
Jag arbetar både med långsiktiga- och kortsiktiga program inom företagshälsovård och för att få ditt företags viktigaste resurs – personalen – att blomstra av hälsa. Du kan boka in mig som föreläsare, inspiratör, utbildare inom stressmanagement, livsstilsförändring, beteendeförändring, kost, träning m m. Läs mer under fliken företag. 

För dig som vill anlita mig för privata tjänster:
I privata konsultationer arbetar jag med näringsterapi via skype utifrån hela Sverige. Jag kan hjälpa dig att komma tillrätta med obalanser och näringsbrister och kan även jobba med hormonella störningar. Kroppen och psyket är väldigt nära sammankopplat och jag arbetar alltid holistiskt.

Allmänna frågor
Det är en stor förmån att få ha många människor som kontaktar mig och ställer frågor om olika hälsobesvär. Tyvärr har jag ingen möjlighet att svara på mejl som rör generella frågor kring allergier, hälsan, mage-tarm o s v. Anledningen är att jag inte har träffat dig personligen och dels inte har tiden som krävs för att svara.

 Har du en kortare fråga och vill konsultera mig är du varmt välkommen att boka in en tid via telefon eller skype. Se priser under fliken privat. Du mejlar mig för tidsbokning.

 

Kontakt och information

 

ellinor@ladenberg.se
BG:823-5111
Org. nr:559012-2874
Ladenberg Nutrition AB finns i Linköping

 

Ladenberg Nutrition är medlem i Näringsmedicinska Terapeutförbundet och försäkrad därigenom.

Ladenberg Nurition är medlem i Sveriges Talarförbund.

 

Beskriv dig själv med fem ord
Nyfiken, passionerad, generös, kunskapstörstande, livsnjutare

Min bakgrund
Näringsterapeut, föreläsare, utbildare, coach, författare, skribent, mamma, fru, dotter, syster, vän, yogafantast och stor Frankrikeälskare.
 

Utbildning
*Näringsterapeut, Näringsmedicinska skolan 2 år
*Neuroledarskap, Institute for Neuroleadership i New York 9 mån
*Institute for Functional Medicine  i USA: Metabolism of cells, Food as medicine, Genetics, Sleep, Movement, Restoration, Integrative nutrition and Functional Medicine, Autoimmunity, The Microbiome m m löpande under flera år
*Athletic Nutrition Performance, Pauluns 60 tim
*Interationellt certifierad glutenterapeut, 100 tim, Dr Tom o Bryan.
*DNA och genteknik och certifierad inom gentester, Nordic Laboratories 24 tim
*Innerpower, medveten andning 19 tim Taos akademi

 Annan utbildning
*Marknadsekonom med internationell  inriktning, Stockholms Universitet IIU
*Ytterligare högskolekurser inom kommuniktation, psykologi, beteendevetenskap, ledarskap, entreprenörskap.
* Skrivarutbildning och kreativt skrivande, Jakobsbergs Folkhögskola 7 mån
*Yoga löpande kurser under flera år, både yin- och ashthangayoga. 

Kuriosa

 

Att våga är att kasta sig ut i det okända. Jag älskar utmaningar. Jag älskar människor.

När man stänger en dörr så öppnas en ny. Ingenting är konstant. Livet är förändring. Jag älskar lugnet. Jag älskar pulsen. Lika mycket storstad som landsbygd. Något av de egenskaper jag beundrar mest hos människor är de som vågar vara rebeller. Som går sin egen väg. No matter what.

 

Samarbeten

Hudvis i Linköping

En oas för ditt välmående med inriktningar på hudvård, massage, yoga, ayurvedayoga, osteopati. Du hittar länken till Hudvis här http://www.hudvis.se/

Alpha Plus
Alpha Plus utvecklar och distribuerar högkvalitativa kosttillskott via terapeuter, hälsofackhandel och e-handel. Tillsammans med framstående samarbetsparters förser de terapeuter och den svenska hälsofackhandeln med produkter av premiumkvalitet. Forskning och utveckling av nya produkter är en integrerad del av deras verksamhet.

 http://www.alpha-plus.se

 Bergkvists Massage & Friskvårdsutbildningar
Från hösten 2014 har jag fått uppdraget att ansvara för kost- och näringsutbildningen för den välrenommerade PT-utbildningen som är är EFHA krediterad och för den populära 2-åriga Yrkesutbildningen inom Friskvård. Det är grundläggande näringslära samt vitamin- och minerallära samt idrottsnutrition som jag lär ut här.  Jag är också huvudlärare och kursansvarig för den nya utbildningen till kost- och näringsrådgivare på Bergqvist som pågår under 10 dagar. Länk till Bergkvists.

 

Om Ellinor

Ellinor Ladenberg är utbildad inom näringslära, med inriktning på klinisk nutrition, näringsmedicin och funktionsmedicin i Sverige och USA. Hon arbetar med företag som föreläsare, hälsoinspiratör, som utbildare för professionella inom hälsa och som frilansande konsult.

Uppdragsgivare

Nyhetsbrev

Ladenberg Nutrition på Facebook

Ladenberg Nutrition på Instagram