20120803-1534341

Det är högsommar. Värme i luften. Syrsor som gör intåg. Mörka kvällar. Min hjärna har tagit semester och är helt bortkopplad från jobb, plugg och andra åtaganden.

På sommaren finns många bra tillfällen att träna kroppen. Du behöver inte mycket tid. Avsätt 40 min och gör det tillsammans med din familj eller vänner eller själv om du vill.

Vi är hos min svåger i Mariefred, ett fantastiskt ställe! Sist vi sågs tränade vi en del. Det första mamma och syrran säger är: snälla kan vi träna och kan du coacha oss som du gjorde sist? Självklart, svarar jag och märker hur kul det är att instruera.. Det slutar med att alla tränar, min son, min man, syster, bror, mamma, min lilla guddotter på 2,5 år.

20120803-154133

Sit ups – kom igen nu!

20120803-154233

Båten, jobbigt för magen!

20120803-154324

Mineralvatten med citron och jordgubb, gott efter träningen!

20120803-154421

Trots att jag älskar grönsaker så kan en god köttbit smaka himmelskt! Jag är dessutom en proteinmänniska så min kropp kräver kött emellanåt. Min svåger är en mästerlig kock. Jag fullkomligt avgudar hans mat.

20120803-154638

Matvete, mathavre, ris, råris, potatis är ett bra alternativ till pasta som innehåller gluten. Det glutenfria experimentet som jag håller på med är verkligen kanonbra! Min mage mår toppen. Även fast jag inte är glutenintolerant stör gluten tarmslemhinnan mycket så om du har besvär med magen – prova att utesluta gluten. Även mjölkprodukter innehåller mycket allergener.

Många människor som lider av IBS, Chrons, mage- och tarmbesvär blir bättre genom att utesluta mjölk och vete. Det är enkelt att prova själv genom att utesluta det under ett par veckor.

20120803-1556091

Vi sände upp en thailändsk ljuslykta upp i det blå. Alla fick önska sig något.

Att hålla drömmar vid liv är viktigt för ditt välmående, dina hormoner! Att hålla tillbaka dina önskningar är att hålla tillbaka dig själv. Du är värd det bästa! Sikta högt och gör verklighet av dina drömmar, stora som små!

Acetylkolin är en av flera neurotransmittorer (signalsubstanser) som står för kreativitet, intuition, idéer m m är bra för välmåendet och din mentala hälsa.

Att ha balans mellan sina signalsubstanser är viktigt, då är du i balans. Både acetylkolin och dopamin är gas och serotonin och gaba är broms.

Vi gjorde sådana personlighetstester i skolan för att se vilka neurotransmittorer du har dominans av och vilka du har brist på. Med hjälp av kost och näringstillskott kan du balansera upp dig. Hormoner är ett av mina specialintressen, jag finner dessa så oerhört fascinerande och framförallt när du kan balansera upp dem.

20120803-160404

Denna helt fantastiska dag avslutades med bad i vedeldad badtunna i 40 gradigt vatten. En dag som fyller dina måbra hormoner till brädden.

Ta hand om dig i sommar och ladda batterierna.

Kram Ellinor