svett1
Har du svettats något i helgen? Om svaret är ja – får jag säga grattis!
Huden är det största av våra sex avgiftningsorgan, vid svettning kommer avfallsprodukter ut, och reningen blir som mest effektiv.

 

Du kan svettas på olika sätt
– genom träning
– fysisk ansträning
– bastubad
– varma bad
Befria kroppen från gifter
När du svettas avgiftar du kroppen från både metaller, kemikalier och du avlastar samtidigt andra avgiftningsorgan,  t ex levern, lymfan och njurarna som annars får ta hand om gifterna.
Fyll på med vatten och näringsämnen
Tänk på att fylla på med mycket vatten när du har svettats eftersom kroppen lätt blir uttorkad. Vid väldigt kraftiga bastubad eller långa fysiska aktiviteter försvinner också viktiga mineraler från kroppen varför det är  oerhört viktigt att fylla på med rätt näringsämnen såsom superfoods, juicer och fettsyror. Kroppen tenderar annars att blir väldigt urlakad.
Har du svårt att svettas?
Torrborsta hela kroppen med en bra borste, innan motion eller bastubad, det ökar på cirkulationen och får bort det översta lagret av huden, detta underlättar för svetten att komma ut.
Vid riktiga detoxanläggningar och häloshem där bastukurer ingår blir handdukarna med svett så giftiga och fyllda med kemikalier så att personalen får använda handskar för att ta hand om dem.
Se till att svettas – och var glad för din svett!