unnamed

Nu är det dags för lite experimenterande i köket igen. Tidig morgon, fåglarna kvittrar och det är ljust. Kanske som allra skönast att gå upp då? En tyst stund för sig själv, använda händerna till något kreativt.

Så här gör du min knäckiga, knapriga müsli med chokladsmak

4 dl glutenfria havregryn (om du är känslig mot gluten, själv använder jag Urtekrams ekologiska)
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
3 dl kokosflingor
3 dl grovhackade mandlar
2 dl pumpakärnor
3 msk ekologisk råkakao
5 msk smält ekologisk kallpressad kokosolja

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser noggrant. Häll i kokosoljan och krama in den ordentligt i müslismeten. Bred över innehållet på ett bakplåtspapper eller en smörad plåt. Sätt ugnen på 160 grader. Placera plåten i mitten av ugnen. Efter 20 min så tar du ut plåten och vänder på innehållet. Gör likadant igen efter 20 minuter. Totalt kan müslin rostas ca 40-50 min. Se bara till så att du vänder den med jämna mellanrum.

För dig som vill följa mig på Facebook så skriver jag regelbundet om recept, tips och råd, kommenterar studier kring hälsa och inspirerar till en friskare livsstil. Klicka här.

Enjoy.

Ha en riktigt bra dag.

Ellinor