Jag har gjort pod-premiär (pod är en typ av radioprogram som du kan lyssna på genom dator och telefon) hos Carolina Werling som driver poden Hälsosant. Carolina är en oerhört proffsig och kunnig person som är både näringsterapeut och sjuksköterska. Här kommer länk till Hälsosant där ni kan lyssna på avsnittet.

Om du vill lyssna via din telefon gör så här:

1. Ladda ner appen Podcaster (den är lila och vit)
2. Sök efter Hälsosant.
3. Gå in på Visa Alla avsnitt och där ska ni hitta mig.
4. Om ni inte ser avsnittet så kan det vara så att ni måste börja prenumerera på Hälsosants inlägg och detta kan jag verkligen rekommendera. Klicka på prenumerera och så ser ni mitt avsnitt.

Jag har ju stängt av kommentarerna här på bloggen eftersom det kommer så mycket spam, men gå gärna in och kommentera vad ni tyckte på min Facebooksida.

Här är innehållet som jag kopierat från Hälsosants sida.

Ska vi äta gluten? Del 1 – Ellinor Ladenberg
I dag gästas jag av Ellinor Ladenberg från Ladenberg Nutrition som bland annat är utbildad glutenterapeut. Det är svårt att prata om hälsa utan att prata om gluten. Oavsett om du är en av dem som absolut aldrig mera kommer att stoppa ett enda uns av gluten i dig igen, äter gluten bara ibland eller anser att hela skippa-gluten-trenden är en fluga så är det här avsnittet för dig!

Så många människor har åsikter om det här ämnet men utan att egentligen ha så mycket kunskap om det. Jag är så glad att Ellinor är med oss idag och berättar vad forskningen faktiskt säger och hur långt den har kommit. Vad är det egentligen som händer i kroppen när vi får ner gluten i vårt system? Det är nog inte det du trodde..

Innan du trycker på play så vill jag be om ursäkt för ljudet. Min mikrofon var inte på så ljudupptagningen är dålig. Däremot hörs Ellinors röst tydligt, vilket är de viktigaste, för hon hade riktigt bra saker att säga! 🙂

Det här pratade vi om:

Från marknadsekonom till näringsterapeut. Hur Ellinors brinnande hälsointresse och egna hälsoproblem ledde till att hon bytte bana i livet
Vad är gluten och vart finns det i? Vad är toxiskt gluten?
Vi har ju alltid ätit sädesslag. Eller?
INGEN kan bryta ned gluten? Är det verkligen så?
Vad händer i kroppen när vi äter gluten?
Vad zonulin är och varför du bör veta om det
Vad D-vitamin har med läckande tarm att göra
Vad celiaki är och vad som är skillnaden på celiaki och glutenrelaterade problem
Hur olika sjukdomstillstånd kan vara ihopkopplat med gluten
Skillnaden på fodmaps och gluten
Hur tillstånd som infertilitet, osteoporos, ADHD och reumatiska sjukdom kan förbättras genom att ta bort gluten
Ska alla sluta äta gluten?
Varför inte alla mår bättre av att ta bort gluten (!) och hur du kan läka din tarm

I del två tar upp vad du bör tänka på ifall du misstänker att du är känslig mot gluten och vill testa i en period att ta bort gluten från din kost.

Enjoy!
Carolina

Ps. Vill du vara med och sprida budskapet, lämna gärna en recension på iTunes Det hjälper andra människor att hitta till podden <3 ____________ Ha en fin dag! Ellinor