Det har varit ett sant nöje att skriva dessa kurser, Mat som medicin är en kurs som jag brukar hålla på Näringsmedicinska Skolan i Stockholm. Denna gång har jag gjort en heldagskurs av denna utbildning och den ska mina elever som läser till Kost- och Näringsrådgivare på Bergqvists få ta del av nästa vecka.

Likaså grundkursen i Mage-tarm som omfattar bakteriefloran, anatomi, fysiologi, matsmältning, olika sorters mag- och tarmproblematik (candida, svamp, ibs, förstoppning, m m) och lösningar på hur man läker magproblem med kostomställning och näringstillskott. Du kan läsa mer om kursen på Bergqvist här, den är på 10 dagar och pågår från mars-juni 2017.

Ovanstående två kurser har jag hållt i andra sammanhang och i andra konstellationer men paketeringen är nu klar för mina elever.

Jag har fått frågan om att hålla 3 dagarskursen i Mat som Medicin på Näringsmedicinska skolan även nästa år, men då den infaller på Sportlovet kan jag tyvärr inte. Väldigt synd! Jag tycker det är speciellt roligt att träffa blivande Näringsterapeuter eftersom jag själv är Näringsterapeut och har gått på skolan.

Däremot håller jag en heldagskurs i idrottsnutrition på Näringsmedicinska skolan den 22 januari 2017, den är även öppen för allmänheten. Du kan läsa om den kursen här.

Jag ser verkligen fram emot att hålla kurserna i Mat som medicin och Mage-tarm på Bergqvist nästa vecka. Nästa vecka möter jag – förutom mina elever som läser till kost- och näringsrådgivare – en annan grupp med elever på Bergqvist som läser en 2 årig utbildning inom Yrkeshögskolan inom hälsa under en heldag där jag undervisar om vitaminer och mineraler.

Förutom mina elever på Bergqvist ska jag också träffa en grupp med anställda på Länsförsäkringar Östgöta i Linköping där vi ska prata om Hållbar högprestation. Denna utbildning handlar om stresshantering, hjärnan, fokus och motivation. Jag älskar att hålla den, hittills har Danske Bank, Saab AB och Meritmind köpt in denna kurs och den lämpar sig fantastiskt bra för företag! Här kan du läsa mer om den kursen.

Jag kommer att jobba med flera företag under 2017 med området Hållbar Högprestation, ett högaktuellt område som är oerhört viktigt. Är du också intresserad av vad jag kan göra för ditt företag? Varmt välkommen att höra av dig du också så tar vi ett förutsättningslöst samtal.

Vill du följa mig på Facebook där jag regelbundet skriver, inspirerar, ger tips och råd kring välmående, kost och hälsa så kan du klicka här. Du kan även följa mig på instagram: ladenberg_nutrition eller prenumerera på nyhetsbrev (till höger på sidan) eller på blogginlägg (längst ner på sidan).

Önskar dig en fin dag!

unnamed-7

Ellinor