Den vanligaste orsaken till sjukskrivningar idag är till följd av stress och utmattning. Stressen ökar i vårt samhälle och den ökar på arbetsplatserna. Som anställd, chef/ledare, arbetsgivare och människa behöver du hitta vägar att hantera stress, krav och prestation.

Ohälsan och kostar företagen miljardbelopp varje år, mellan 2011 och 2013 uppgick kostnaden för ohälsa till 8 miljarder kronor! I ett hälsosamt ledarskap är medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö en nyckel till produktivitet och därmed företagets lönsamhet.

Ladenberg Nutrition kan bli er hälsopartner och erbjuda er olika upplägg för stressmangement och hållbar högprestation. Företagen kan välja mellan ett eget unikt upplägg eller ett färdigt paket. Ditt företag är unikt, och dina behov står i centrum när vi diskuterar fram en lösning.

Ladenberg Nutrition har kompetens och erfarenhet inom vetenskaplig hjärnforskning och neuroledarskap, stresshantering och funktionsmedicin genom bl a Institute for Functional Medicine i USA.

Ellinor Ladenberg är medlem i Talarföreningen i Sverige. Läs mer här. 

Följande paket kan erbjudas: 

Hållbar höprestation stor

Stora paketet omfattar alla typer av grupper och avdelningar i företaget. Kurser innefattar både föreläsningar, praktiska övningar, träningspass och digitalt individuellt lärande samt workshops på plats. Totalt omfattar stora paketet 12 timmars utbildning med fyra timmars föreläsning på plats.

Hållbar högprestation – föreläsning 2 timmar 

Ellinor Ladenberg föreläser

Föreläsningen tar upp bakgrund kring stressens biverkningar och vår kropp. Hur kan man komma tillrätta med stress både på individ- och företagsbasis? Hur jobbar du med hjärnan istället för mot den – hjärnoptimering. Hjärnforskning och vad som fungerar i arbetslivet för hållbar högprestation. Hur får man in träningen/återhämtningen i en fullspäckad vardag? Hur uppnår man mental balans? Kostförändringar. Ellinor Ladenberg som håller föreläsningen varvar teori med praktik, humor med vetenskaplighet och bygger upp inspiration och motivation hos den som lyssnar.

“Ellinors föreläsning Hållbar Högprestation är inspirerande och intressant och den fick oss, ett stort gäng Saab ingenjörer som jobbar inom systemutveckling, att vakna till, reflektera och skratta, samt så gav Ellinor oss en rad konkreta tips och råd att tillämpa för att kunna prestera under lång tid, både privat och på arbetet.”

Tobias Jansson Sektionschef, Saab AB

Fler referenser finner du här.

Hållbar Högprestation – Gruppbaserat program, 5 träffar under 5 månader

 

Under 5 tillfällen träffas vid 1,5 timme åt gången med 4 veckors mellanrum. Träffarna omfattar 5-10 personer och bygger på konceptet Hållbar Högprestation och syftar till att individerna i gruppen får kunskap om hjärnan och kroppen. Gruppen utbyter erfarenheter med varandra och de får uppgifter mellan träffarna att göra tills nästkommande gång för att komma igång med att ändra sitt beteende.

Träffarna bygger på neurovetenskap, neuroledarskap, vetenskaplig och beprövad erfarenhet och personlig erfarenhet av Ladenberg Nutrition.

Varje träff har ett givet tema och bygger på både teoretiska och praktiska övningar inom både hjärnan, fokus, planering, återhämtning, andningsträning och mindfulness m m.

 

Hållbar Högprestation ledare – hel/halvdag 

Som ledare är du en förebild för din personal. Du ska också nå mål, vara kreativ, strukturerad och kunna prestera under perioder av stress. Hur tar ett företags ledare hand om sig själva? Vilka värderingar bidrar de till? Hur hanterar de Hållbar Högprestation gentemot sina anställda?

I denna kurs får du värdefull kunskap om neuroledarskap, lär dig jobba med hjärnan istället för mot hjärnan. Du får också verktyg kring hur du kan öka din planering, ditt fokus, självledarskap och får konkreta åtgärder som optimerar dig som ledare och din personal.

Denna kurs finns i en baskurs och en fördjupningsdel som omfattar två tillfällen.

Tillval: 1 timme workshop inom Corporate Mindfulness, Yoga eller Fysiskt träningspass

Ladenberg Nutrition drivs av Ellinor Ladenberg och erbjuder tjänster inom både Neuroledarskap, Näring och Holistisk hälsa.  Läs mer om Ladenberg Nutritions olika typer av föreläsningar här. 

Varmt välkommen att höra av dig för ett helt förutsättningslöst möte eller få mer information via mejl eller telefon. Ladenberg Nutrition kommer gärna just till ditt företag och hjälper dig skapa mer motiverade, friska och välmående medarbetare.

I kraft och hälsa,

Ellinor Ladenberg
Neuroledarskap, Näringsmedicin och Holistisk hälsa.