Mindfulness och meditationer på arbetet är nu någonting som förekommer dagligen på både stora och mellanstora framgångsrika företag enligt Fortune. Några av dessa företag är Google, Apple, Nike, General Mills, Goldman Sachs m fl. Och nu pratar man t o m om corporate mindfulness som en av de viktigaste trenderna för framgång och hållbarhet för hårt presterande team och företag som någonting nödvändigt. Vår fysiska träning har vi pratat om länge och nu kommer den mentala träningen att få allt större utrymme enligt många forskare.

Att arbeta med corporate mindfulness minskar stress hos de anställda och med det kommer vinster i form av större kreativitet, mer fokus och närvaro och mer produktivitet.

Vi lever i en tid där vi aldrig någonsin har varit mer distraherade och mer multitaskande än nu, detta skapar stress och minskat fokus vilket skapar stora onödiga kostnader för företagen och onödig belastning och stress på medarbetarna och ledarna. Företagens kostnader kan minskas betydligt genom att implementera och erbjuda workshops inom meditation på jobbet som ger kunskap och färdigheter om hur man faktiskt börjar meditera och skapar sin egen meditationsrutin.

Ladenberg Nutrition kan erbjuda er meditationsworkshops på jobbet med konceptet ”Fokus & Flow på jobbet”

Meditationsworkshop Fokus & Flow
En workshop är 2,5 timmar lång och inkluderar teori om meditation och mindfulness samt praktiska övningar för att komma igång.

Syfte:
Deltagarna ska få en introduktion kring meditation och mindfulness och få prova på några olika tekniker som minskar stress och ökar fokus och flow. Deltagarna får också med sig redskap i form av lämpliga appar, skriftligt material och praktiska övningar så att de kan fortsätta öva på hemmaplan efter kursens slut.

Innehåll:
Workshopen inkluderar som högst 12 deltagare och den innehåller både teori och praktik.

Teorin bygger på hjärnforskning kring meditation och mindfulness. Vi går igenom effekterna som meditationen kan ge och förklarar varför och hur vissa hjärnstrukturer kan förändras.

I workshopen läggs också stor vikt på att guida deltagarna till att börja meditera och hitta större närvaro och fokus i sina liv. Deltagarna får prova olika tekniker och får en guidning till hur man kan göra praktiskt.

Stil på workshopen:
Workshopen är inspirerande och utan pekpinnar. Den bygger också på hjärnforskning och vetenskaplighet och ett utforskande kring det egna jaget och den egna närvaron.

Är du intresserad av att veta mer eller vill du boka en meditationsworkshop, kontakta Ellinor Ladenberg direkt på 0705-38 44 88 eller mejla på ellinor@ladenberg.se. 

Meditationsworkshopen kan med fördel ingå i ett paket med föreläsningen Fokus & Flow, minska stressen, höj energin och öka produktiviteten.

Är du intresserad av mer information om Ladenberg Nutrition, forskning och inspiration om hälsa, livsstil, återhämtning, stress och kost? Följ företaget på Facebook, Instagram: ladenberg_nutrition eller prenumerera på nyhetsbrevet genom att gå till höger på sidan.

Varmt välkommen att höra av dig,

I kraft och hälsa,

Ellinor Ladenberg