unnamed-1

Chiafrön är någonting som har blivit vanligare och vanligare i butikerna det senaste åren. Chia är ett litet frö som innehåller många nyttiga ämnen, de är både proteinrika samt innehåller omega 3 och kalcium m m.

Det finns mängder med varianter på hur du kan använda chiafröet. Själv älskar jag att röra ihop en chiapudding som jag äter till frukost. Men du kan också använda det till en smoothie, strö på gröten, göra chia-sylt eller ha i brödet.

Det som jag gillar med chiafrön är att de är:

– glutenfria
– näringstäta
– omega 3-rika
– proteinrika
– variationsrika (bara din fantasi sätter gränser)

Här kommer mitt recept på chiapudding med kardemumma och vanilj

Om du ska äta chiapudding till frukost så blandar du i ordning den kvällen innan och låter den stå kallt i kylskåpet över natten.

2 portioner

4 dl havremjölk/mandelmjölk/rismjölk/sojamjölk
1,5 dl chiafrön
2 knivsuddar med kardemmumma
1 msk rödbetspulver (du kan också välja blåbärspulver, lingonpulver, annat bärpulver)
1 kryddmått vaniljextrakt (jag valde Kung Markatta)
0,5 msk honung

Blanda detta noggrant i bunke och häll sedan upp i glas.

På morgonen toppar du med valfri färsk frukt eller bär.

Enjoy!

Ellinor